Следвайте Гласове в ТелеграмНай-големият фонд за управление на активи в света

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНай-големият фонд за управление на активи в света
Коментари Харесай

BlackRock преговаря с правителства за инвестиции в подкрепа на изкуствения интелект

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Най-големият фонд за ръководство на активи в света е BlackRock договаря с разнообразни държавни управления за способи за финансиране на сериозни вложения в поддръжка на изкуствения разсъдък, в това число за увеличение на електроенергийния потенциал. Това заяви основният изпълнителен шеф на компанията Лари Финк, който приказва отдалечено на среща в Рим на бизнес групите от страните от Г-7, съобщи Ройтерс.

ИИ се преглежда като главен инструмент за стимулиране за световната продуктивност, само че за задачата са нужни центрове за данни и фабрики за полупроводници, които изискват големи количества електрическа енергия.

Конференцията предшества срещата през тази седмица в Италия на финансовите министри и централните банкери от страните от Г-7.

„ Тези центрове за данни с изкуствен интелект ще изискват повече мощ от всичко, което в миналото сме могли да си представим. Ние от Г-7 нямаме задоволително мощ “, сподели Финк. „ Мисля, че това ще сътвори същинско конкурентно предизвикателство за страните “, добави той.

Центровете за данни евентуално ще бъдат издигнати там, където електрическата енергия е по-евтина, което покачва потребността от държавни дотации в региони, където разноските за сила не са конкурентни, разяснява Финк.

Инвестициите за създаване на центрове за данни и заводи за чипове, подкрепящи ИИ технологиите, които BlackRock прави оценка на „ трилиони долари “, изискват присъединяване на частни вложители и биха могли да бъдат чудесна опция за пенсионните фондове и застрахователите, сподели Финк.

Миналата седмица Япония съобщи, че планува нуждата от произвеждане на електрическа енергия да нарасне с 35% до 50% до 2050 година заради възходящото търсене от фабрики за полупроводници и центрове за данни, поддържащи ИИ.

„ В момента водим диалози с доста държавни управления за това по какъв начин можем да притеглим частен капитал “, разяснява Финк, като добави, че страните от Г-7 не могат да поемат разноските поради риска от „ фискална рецесия “.

„ Дефицитите, които виждаме в Г-7, се трансформират в задължение за моите деца, вашите деца, нашите внуци “, добави той.

Инфо: manager.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР